Limonlu Haşhaşlı Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 tatlı kaşığı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Toz şeker ve yumurtayı çırpın.
  2. Un ve kabartma tozu hariç öbür gereçleri ekleyip, homojen bir karışım elde edin.
  3. çabucak sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyin.
  4. Kabartma tozu ekledikten daha sonra daima birebir istikamete karıştırmanız daha yeterli olacaktır.
  5. Kalıbı yağlayıp, unladıktan daha sonra karışımı dökün.
  6. 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kürdan testi ile denetim edebilirsiniz.
Not: Baton kalıp kullandığım için malzemeyi olağan kek materyalinden az kullandım.Not 2: Limon kabuğunu rendenin en küçük gözünde yapın.

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı