Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimizi hazırlamak için; derin bir çırpma kabında yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser ile çırpıyoruz.
- Üzerine yağı, yoğurdu ve limon suyunu ek ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- sonrasındasında; limon kabuğu rendesini, haşhaşı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Son olarak elenmiş unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Bir kaç çeşit homojen olacak biçimde karıştırıp bırakıyoruz.
- Kekimizi yağlanmış kek kalıbına döküp evvelde ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.
- Soğuduktan daha sonra dilimleyip istediğiniz üzere servis edebilirsiniz.Afiyet olsun. ????.