Limonlu Haşhaşlı Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kekimizi hazırlamak için; derin bir çırpma kabında yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser ile çırpıyoruz.
  2. Üzerine yağı, yoğurdu ve limon suyunu ek ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  3. sonrasındasında; limon kabuğu rendesini, haşhaşı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Son olarak elenmiş unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.
  5. Bir kaç çeşit homojen olacak biçimde karıştırıp bırakıyoruz.
  6. Kekimizi yağlanmış kek kalıbına döküp evvelde ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.
  7. Soğuduktan daha sonra dilimleyip istediğiniz üzere servis edebilirsiniz.Afiyet olsun. ????.
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı