Limonlu Muhallebi (Limonlu Dondurma Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 su bardak süt
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 5 yemek kaşığı şeker
 - 1 çay kaşığı vanilya
 - Yarım çay kaşığı zerdeçal
 - 1 adet limon kabuğu rendesi (Beyazlarını almadan)
 - 1 adet limon suyu
 - 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri tencereye alıp, kaynayana kadar çırpıcı ile daima karıştıralım.
 - Ocaktan inmeye yakın tereyağını ekleyip, bir iki tıngırdatıp kapatalım.
 - Buzdolabına kaldırıp soğuk soğuk tüketelim. Afiyet olsun. Not: benim limonlarim orta büyüklükteyteydi ekşiliğini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.