Lor Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 su bardağı süt (250gr)
- 60 gram teremyağ
- Yarım su bardağından biraz az toz şeker (60gr)
- 1 su bardağı un (110 gr)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı irmik (125gr)
- 1 su bardağı tuzsuz lor (125gr)
- 3 büyük yumurta (küçükse 4)
- 1 paket kabartma tozu (10gr)
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ,şeker ve teremyağı tencere koyun.
- Kaynadıktan daha sonra un ve irmiği ekleyip karıştırın. Katı bir hamur olacak.
- Hamur ılıdıktan daha sonra loru ekleyip karıştırın.
- Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın.
- En son kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Duy takılı sıkma torbasına hamuru koyup yavaşça yağlanmış tepsiye sıkın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbet için şeker ve suyu ocağa alıp kanamaya başlayınca bir kaç damla limon sıkın 8 dk kaynatın .
- Tatlı fırından çıktıktan 3-4 dk daha sonra sıcak şerbeti dökün.