Lotus Cake Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı dolusu un
- 2 paket sıvı krema
- 2 paket mascarpone (yoksa yalnızca krema da kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı lotus krema
- 4 yemek kaşığı lotus krema
- Lotus bisküvi
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını başka kaplara alıyoruz.
- Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
- Evvel yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ek edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ek ediyoruz.
- Spatula sayesinde beyazını içine ek edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
- 180 derece fırında 25-30 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Kreması için; kremayı pudra şekeri ile karıştırıp sert bir kıvam alınca içine mascarponeyi ekleyip spatula sayesinde karıştırıyoruz (isterseniz yalnızca krema ile de yapabilirsiniz).
- İçine lotus kremasını ekleyip yeniden karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
- Kekimizi ikiye bölüp pasta çemberine alıyoruz, içine kremadan yarım su bardağı kadar ayırıp kremayı koyuyoruz, kekin ikinci katını koyuyoruz, üzerine kalan kremayı da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Lotus kremayı benmari adabı eritip pastamızın üzerine döküyoruz, 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz, çıkardıktan daha sonra kenarlarını lotus bisküvi ile kapatıyoruz, afiyet olsun