Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 4 yemek kaşığı un
- 100 ml krema (Yarım kutu)
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 paket bebe bisküvisi (Yulaflı öbür bisküviler de tercih edilebilir)
- 1 su bardağı fındık
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, un, krema, şeker, yumurta bir tencerede çırpılır ve ocağa orta ateşte daima karıştırılarak pişirilir.
- Pişen muhallebiye vanilya eklenip ocaktan alınır.
- Soğuması için öbür kaba aktarılır ve üzerini büsbütün kapatacak biçimde streçlenir.
- Bebek bisküvisi ve fındık rondodan geçirilir.
- Soğuyan muhallebi yeniden düzgünce çırpılır.
- Sunum yapacağınız kasenin altına evvel bisküvi daha sonra çilekler daha sonra muhallebisi olacak biçimde en son kata bisküvi ve dilediğiniz biçimde kestiğiniz çilek.
- Dilerseniz en üstte fındık da dönebilirsiniz.