Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Magnolia için;
Not EkleTarifi Yazdır
Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Magnolia için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
- 2 paket burçak bisküvi
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebimiz için; tencereye bir su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı buğday yahut mısır nişastası, 3 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, 1 litre sütü karıştıralım.
- Tenceremizi ocağa alalım. Ocağı yüksek ateşte açmamaya ve muhallebiyi daima karıştırmaya dikkat edelim.
- Kıvamı oluşan muhallebiyi ocaktan alalım ve bir paket vanilya ek ederek karıştıralım.
- Muhallebiyi orta ara karıştırarak soğumaya bırakalım. Soğuyan muhallebimize bir paket sıvı krema ekleyip mikser ile 5-6 dakika çırpalım.
- İsterseniz sıvı krema yerine krem şanti kullanabilirsiniz. Servis edeceğimiz kapların tabanına krema akabinde önce randodan geçirdiğimiz bisküvimizden 2-3 yemek kaşığı yerleştirelim.
- Ardından kuplarımızın kenar kısımlarına dilimlenmiş çileklerimizi yerleştirelim. daha sonra tekrar kremadan yerleştirelim.
- sonrasındasında üzerine yenidendan bisküvimizden koyarak düzeltelim. Ben toplamda 2 paket burçak bisküvi kullandım. Sizin kullanacağınız kaselere nazaran bu ölçü değişebilir. Dilerseniz bebe bisküvisi de kullanabilirsiniz.
- yeniden kalan muhallebimizide kuplaramıza paylaştıralım. Ben bu ölçüler ve bu kaplar ile toplamda 8 adet magnolia elde ettim. Bu adet kullanacağınız kase boyutuna gore değişiklik gösterebilir.
- Son olarak muhallebimizin üzerini bisküvi ile kapattıktan daha sonra istediğimiz biçimde süsleyebiliriz. Ben yalnızca çilek kullandım, isterseniz farklı materyaller ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı