Magnolia

Leila

Global Mod
Global Mod
Magnolia Tanımı İçin Malzemeler

Magnolia için;

• 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya
Ara için;

• 2 paket burçak bisküvi
  • Çilek
Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Muhallebimiz için; tencereye bir su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı buğday yahut mısır nişastası, 3 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, 1 litre sütü karıştıralım.
  2. Tenceremizi ocağa alalım. Ocağı yüksek ateşte açmamaya ve muhallebiyi daima karıştırmaya dikkat edelim.
  3. Kıvamı oluşan muhallebiyi ocaktan alalım ve bir paket vanilya ek ederek karıştıralım.
  4. Muhallebiyi orta ara karıştırarak soğumaya bırakalım. Soğuyan muhallebimize bir paket sıvı krema ekleyip mikser ile 5-6 dakika çırpalım.
  5. İsterseniz sıvı krema yerine krem şanti kullanabilirsiniz. Servis edeceğimiz kapların tabanına krema akabinde önce randodan geçirdiğimiz bisküvimizden 2-3 yemek kaşığı yerleştirelim.
  6. Ardından kuplarımızın kenar kısımlarına dilimlenmiş çileklerimizi yerleştirelim. daha sonra tekrar kremadan yerleştirelim.
  7. sonrasındasında üzerine yenidendan bisküvimizden koyarak düzeltelim. Ben toplamda 2 paket burçak bisküvi kullandım. Sizin kullanacağınız kaselere nazaran bu ölçü değişebilir. Dilerseniz bebe bisküvisi de kullanabilirsiniz.
  8. yeniden kalan muhallebimizide kuplaramıza paylaştıralım. Ben bu ölçüler ve bu kaplar ile toplamda 8 adet magnolia elde ettim. Bu adet kullanacağınız kase boyutuna gore değişiklik gösterebilir.
  9. Son olarak muhallebimizin üzerini bisküvi ile kapattıktan daha sonra istediğimiz biçimde süsleyebiliriz. Ben yalnızca çilek kullandım, isterseniz farklı materyaller ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ben krema ve bisküvi sırasını karıştırdım fotoğrafta goreceksinizz :).

Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı