Malaga Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından biraz az süt
- 600 ml süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta unu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- üzeri için 5 adet muz
- 2,5 su bardağı süt
- Hazır çikolata sosu
- 1 avuç fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel keki için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sütü ekleyip, karıştırmaya devam edin, daha sonra kalan tüm materyalleri eleyerek ekleyelim olağan çırpıcı ile karıştıralım. Yağlanmış borcama harcı dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırın alt üst açık biçimde 25 dakika pişirmeye bırakalım.
- Muhallebisi için; süt, un, nişasta, yumurta sarısı, şeker hepsini bir tencerede karıştıralım, daha sonra ocağa alalım, yoğunlaşana kadar karıştıralım, yoğunlaşınca tereyağ ve vanilyayı ekleyelim fokurdadığında kapatalım.
- Kek birinci sıcağını attığında muhallebisini üzerine ekleyelim.
- Muzları ortadan ikiye bölüp dizelim.
- Çikolata sosu için; süt ve hazır çikolata sosunu ocakta 15 dakika pişirelim.
- Birinci sıcağı gidince malaga pastamızın üzerine ekleyelim. Dinlenmeye bırakalım, 1 saat daha sonra yemeye hazır