Malatya Yöntemi Yumurtalı Kebap Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Malatya Tarzı Yumurtalı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kase yarma
- 1 kase simit (İnce bulgur)
- Su
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına 2 kase olan yarma bulgurumuzu ve 1 kase olan (simit ince bulgurumuzu)tuzu koyun üzerine sıcak suyu döküp düzgünce karıştırın kabın üzerine bir kapak kapatıp 5 dk dakika dinlendirin.
- daha sonra bu karışımı bir daha azar azar avucumuzla su ekleyip düzgünce yoğuruyoruz. Hamurdan cevizden büyük modüller alıp avuç ortasında yuvarlayıp avucunuzun ortasında bastıra bastıra yassı yuvarlak düzgün bir biçim veriyoruz.
- çabucak sonrasında geniş bir tencereye suyu koyup kaynatın kanayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve form verdiğiniz hamurları tek tek kaynayan suya bırakıp 10-15 dakika haşlayın. Denetim emelli bir tane kebaba bakın pişmişse süzgece alın soğusun.
- Soğuduktan daha sonra kızartmak için 1 kaşık tereyağı ve 1 çay bardağı olan sıvı yağı tencereye alıp kızdırıyoruz. Isınan yağa soğuyan kebapları tek tek yumurtaya bekleyip altlı üstlü tavamızı doldurup koyup sırayla bu süreci yapıyoruz.
- Gerili önlü çevirip istediğiniz biçimde kızartıyorsunuz ben hayli kızarmış seviyorum o yüzden biraz çıtır oluyor. Yumuşak sevenler orta kızarta bilir.
Malatya Tarzı Yumurtalı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı