Mandalinalı Muhallebi Efsanesi Tanımı İçin Gereçler
Üstü için;
Not EkleTanımı Yazdır
Üstü için;
- 3 adet mandalina
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı vanilya tozu (isteğe nazaran)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya tozu
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- Hindistan cevizi tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet mandalinayı soyup üstündeki beyaz lifleri alıp blenderdan çekiyoruz dileyen yalnızca suyunu sıkıpta kullanabilir.
- Hazırlanan mandalina suyunu bir tencereye alıyoruz içine nişasta ve şekeri ekleyip çırpıyoruz kısık ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Karşılaştıktan daha sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Kullanılacak bardak yahut kaseyi ıslatıyoruz hazırlanan mandalina özünü azar azar bardaklara bölüyoruz. Soğumaya alıyoruz.
- Tencereye sütü, şekeri ,unu ve nişastayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Kısık ateşte katılaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Katılaşan muhallebiye tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Evvelden kullanılan mandalina özü dolu bardaklara muhallebiyi azar azar döküyoruz ve soğuması için buzdolabına alıyoruz.
- 4 – 5 saat daha sonra servise hazır olacaktır afiyet olsun ????????.