RAM
New member
Manisa’da zehirlenmelere reaksiyon gösteren üreticiler çiğ ıspanak yedi: ‘Kilosu 1,5 liraya kadar düştü’
Salihli ilçesindeki ıspanak üreticileri, Giresun ve Trabzon’da yedikleri ıspanakların ortasına karışan güzelavrat otu niçiniyle zehirlendikleri öne sürülen vatandaşlarla ilgili çıkan haberlerin akabinde, ıspanağın kilosunun 5 liradan 1,5 liraya kadar düştüğünü söylemiş oldu.
Ürettikleri ıspanakların alınmadığını da tabir eden üreticiler, “Biz zehir yetiştirmiyoruz” diyerek çiğ ıspanak yedi.
Salihli Ziraat Odası Lideri Cem Yalvaç şu açıklamayı yaptı:
“Birileri çıkıp ‘zehirli ıspanak’ açıklaması yapıyor, maalesef çiftçinin ürettiği eser elinde kalıyor. Salihli Ovası’nda yetişen ıspanak, Türkiye’nin hiç bir yerinde yetişmiyor. Çiftçimiz şuurlu üretim yapıyor. Kullandığı ilaçları vilayet, ilçe tarım ile ziraat odasından bilgi alarak kullanıyor. Ovamızda yetiştirilen ıspanak, sofralarda gönül rahatlığı ile yenebilecek eserlerdir. Biz bu ıspanağı çocuklarımızla bir arada yiyebiliyorsak, tüm Türkiye gönül rahatlığıyla tüketebilir. Salihli Ovası üreticimiz zehir yetiştirmiyor, pırıl pırıl, gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, tertemiz ıspanak yetiştiriyor”.
‘Bazı günler yıkamadan bile yiyorum bir daha de beni zehirlemedi’
Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre Salihli Ovası’nda yaklaşık bin dekar alanda ıspanak yetiştirdiğini anlatan üretici Aydın Turan, “Her ne hikmetse biz tam ıspanak hasadına başladığımız vakit bu biçimde haberler çıkıyor. Bir oyunlar dönüyor. Biz yetiştirdiğimiz ıspanakları sağlıklı bir biçimde yiyebiliyoruz. Ürettiğimiz eserleri evvel kendi çocuklarımıza yediriyoruz, daha sonra pazarlara sevk ediyoruz. Bu ıspanak zehirli olsa, evvel kendimiz zehirleniriz” dedi. Salihli Ovası’nda yetiştirdikleri ıspanakları İstanbul, Ankara ve İzmir’e gönderdiklerini belirten Turan, “Bu ıspanakta rastgele bir ilaç kalıntısı yok. Ispanağa attığımız ilaç, domates, patlıcan ve bibere de atılıyor. Zehirli olsa, yetiştirdiğimiz, domates, biber ve patlıcanlar da zehirli olur” diyerek kameralar karşısında çiğ ıspanak yedi. Tarlada çalışan personellerden Yıldız Taş ise “Ben 30 yıldır ıspanak işinde çalışıyorum. Her gün konutuma gdolayıyorum, pişirip yiyorum. Kimi günler yıkamadan bile yiyorum bir daha de beni zehirlemedi. Ispanaklar tertemiz” dedi.
10 yıldır ıspanak yetiştirdiğini söz eden ıspanak üreticisi Osman Akbaş, çıkan haberler niçiniyle bu yıl hasadı gerçekleştiremediklerini ve yetiştirdikleri ıspanakları satamadıklarını söylemiş oldu.
Akbaş “Bu oyunlara kanmayın, bizim Salihli Ovası’nda yetiştirdiğimiz ıspanaklar çok sağlıklı ıspanaklardır. İçerisinde rastgele bir yabancı ot, ilaç kalıntısı olmayan, büsbütün doğal, saf ve pak ıspanaklardır. Vatandaşlarımız şunu âlâ bilsin, biz zehir değil, ıspanak yetiştiriyoruz. Ürettiğimiz ıspanakları bizler gönül rahatlığı ile yiyebiliyoruz. Bu ıspanaklar zehirli değil, ıspanağı biz 2 yıldır değil, 10 yıldır yetiştiriyoruz” dedi.
Haber Sitelerinden Alıntıdır.
Salihli ilçesindeki ıspanak üreticileri, Giresun ve Trabzon’da yedikleri ıspanakların ortasına karışan güzelavrat otu niçiniyle zehirlendikleri öne sürülen vatandaşlarla ilgili çıkan haberlerin akabinde, ıspanağın kilosunun 5 liradan 1,5 liraya kadar düştüğünü söylemiş oldu.
Ürettikleri ıspanakların alınmadığını da tabir eden üreticiler, “Biz zehir yetiştirmiyoruz” diyerek çiğ ıspanak yedi.
Salihli Ziraat Odası Lideri Cem Yalvaç şu açıklamayı yaptı:
“Birileri çıkıp ‘zehirli ıspanak’ açıklaması yapıyor, maalesef çiftçinin ürettiği eser elinde kalıyor. Salihli Ovası’nda yetişen ıspanak, Türkiye’nin hiç bir yerinde yetişmiyor. Çiftçimiz şuurlu üretim yapıyor. Kullandığı ilaçları vilayet, ilçe tarım ile ziraat odasından bilgi alarak kullanıyor. Ovamızda yetiştirilen ıspanak, sofralarda gönül rahatlığı ile yenebilecek eserlerdir. Biz bu ıspanağı çocuklarımızla bir arada yiyebiliyorsak, tüm Türkiye gönül rahatlığıyla tüketebilir. Salihli Ovası üreticimiz zehir yetiştirmiyor, pırıl pırıl, gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, tertemiz ıspanak yetiştiriyor”.
‘Bazı günler yıkamadan bile yiyorum bir daha de beni zehirlemedi’
Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre Salihli Ovası’nda yaklaşık bin dekar alanda ıspanak yetiştirdiğini anlatan üretici Aydın Turan, “Her ne hikmetse biz tam ıspanak hasadına başladığımız vakit bu biçimde haberler çıkıyor. Bir oyunlar dönüyor. Biz yetiştirdiğimiz ıspanakları sağlıklı bir biçimde yiyebiliyoruz. Ürettiğimiz eserleri evvel kendi çocuklarımıza yediriyoruz, daha sonra pazarlara sevk ediyoruz. Bu ıspanak zehirli olsa, evvel kendimiz zehirleniriz” dedi. Salihli Ovası’nda yetiştirdikleri ıspanakları İstanbul, Ankara ve İzmir’e gönderdiklerini belirten Turan, “Bu ıspanakta rastgele bir ilaç kalıntısı yok. Ispanağa attığımız ilaç, domates, patlıcan ve bibere de atılıyor. Zehirli olsa, yetiştirdiğimiz, domates, biber ve patlıcanlar da zehirli olur” diyerek kameralar karşısında çiğ ıspanak yedi. Tarlada çalışan personellerden Yıldız Taş ise “Ben 30 yıldır ıspanak işinde çalışıyorum. Her gün konutuma gdolayıyorum, pişirip yiyorum. Kimi günler yıkamadan bile yiyorum bir daha de beni zehirlemedi. Ispanaklar tertemiz” dedi.
10 yıldır ıspanak yetiştirdiğini söz eden ıspanak üreticisi Osman Akbaş, çıkan haberler niçiniyle bu yıl hasadı gerçekleştiremediklerini ve yetiştirdikleri ıspanakları satamadıklarını söylemiş oldu.
Akbaş “Bu oyunlara kanmayın, bizim Salihli Ovası’nda yetiştirdiğimiz ıspanaklar çok sağlıklı ıspanaklardır. İçerisinde rastgele bir yabancı ot, ilaç kalıntısı olmayan, büsbütün doğal, saf ve pak ıspanaklardır. Vatandaşlarımız şunu âlâ bilsin, biz zehir değil, ıspanak yetiştiriyoruz. Ürettiğimiz ıspanakları bizler gönül rahatlığı ile yiyebiliyoruz. Bu ıspanaklar zehirli değil, ıspanağı biz 2 yıldır değil, 10 yıldır yetiştiriyoruz” dedi.
Haber Sitelerinden Alıntıdır.