Mantar Sote

celeron

Global Mod
Global Mod
Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığından biraz eksik tuz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mantarlarımızı soyalım, sapları ile birlikte fotoğrafta nazaranbileceğiniz biçimde doğrayalım.
  2. Tavamızı kızdıralım ve mantarlarımızı tavaya alalım. Tavanın ağzı kapalı bir biçimde suyunu salıp çekene kadar bekleyelim.
  3. Bu kademeden daha sonra tereyağı ve sıvı yağımızı ekleyelim.
  4. Ay formunda doğradığımız soğanlarımızı yuvarlak doğradığımız biberlerimizi sarımsağımızı ek ederek karıştıralım.
  5. Ardından baharatlarımızı ve tuzumuzu ek edip, 10-12 dakika soteleyelim. Afiyet olsun .
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı