Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 400 gram kültür mantarı
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığından biraz eksik tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarlarımızı soyalım, sapları ile birlikte fotoğrafta nazaranbileceğiniz biçimde doğrayalım.
- Tavamızı kızdıralım ve mantarlarımızı tavaya alalım. Tavanın ağzı kapalı bir biçimde suyunu salıp çekene kadar bekleyelim.
- Bu kademeden daha sonra tereyağı ve sıvı yağımızı ekleyelim.
- Ay formunda doğradığımız soğanlarımızı yuvarlak doğradığımız biberlerimizi sarımsağımızı ek ederek karıştıralım.
- Ardından baharatlarımızı ve tuzumuzu ek edip, 10-12 dakika soteleyelim. Afiyet olsun .