Maxi Gomez transfer sürecini anlattı! Muslera ve Torreira ayrıntısı…

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Trabzonspor’un, İspanya’nın Valencia grubundan transfer ettiği santrfor Maxi Gomez, amacının dünya kupasına katılmak olduğunu söylemiş oldu.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gomez, bordo-mavili kulübe transferi sürecinde isminin biroldukça kadroyla anıldığını, işin sonunda kendisine güvenerek bu fırsatı veren Trabzonspor’a transfer olduğunu söylemiş oldu.
Gomez, İspanya mesleğinde nelerin onun için âlâ gitmediği istikametindeki soruya, “Orada âlâ başlayan bir mesleğim vardı lakin daha sonrasında maçlar geldikçe tahminen de istediğim golleri atamadıkça beşerler doğal ki bir santrfor oyuncusundan goller atmasını bekliyorlar. Benim başımdaki 9 numara oyuncusu goller atmalı lakin gollerin yanında ekibe yardımcı olmalı. Her vakit özveride bulunmalı, kadro için gayret etmeli. Ben bu türlü futbol oynamaya çalışıyorum. Olağan ki birinci işim gol atmak.” cevabını verdi.
“Torreira ve Muslera fazlaca yakın arkadaşlarım”
Transfer sürecinde Türkiye’de oynayan öbür futbolcularla bağlantıya geçme bahtının olmadığını aktaran Gomez, şöyleki devam etti:
“Sizin de bildiğiniz üzere süratli ilerleyen bir müddetç oldu. Çok fazla arkadaşlarımla konuşma fırsatım olmadı. Galatasaray’da oynayan Lucas Torreira ve Muslera hayli yakın arkadaşlarım aslında. Bilhassa Torreira ile genelde konuşma fırsatı buluruz. Fakat transfer sürecim hayli süratli gelişti. Bir kaç gün içerisinde başladı ve çabucak bitti. Çok fazla soru sorma, görüş alma fırsatım olmadı. Buraya gelişim epeyce çabuk oldu. Trabzonspor’un bana verdiği bu fırsatı en yeterli biçimde değerlendirip bu sevginin karşılığını ödemek istiyorum.”
Takıma katılmasının akabinde kısa devirde fazla maç trafiği yaşadıklarını söz eden Gomez, “Süreç epeyce süratli geçmeye başladı. Daha hangi ve nereye geldiğimi tam çözemeden bütün arkadaşlarımız üzere epeyce maç oynadık. Lakin geldiğimde büyük bir kadroya geldiğimi biliyordum. Taraftarlarının ne kadar desteklediğini biliyordum ki bunu en son kazandığımız iç saha maçında insanların bizi ne kadar desteklediklerini, son saniyeye kadar takviyesi bırakmadıklarını ve son saniyede attığımız golle gördük.” diye konuştu.
“Hedeflerim içinde en büyüğü dünya kupasına katılabilmek”
Hangi düzeyde olduğunu bildiğine dikkati çeken Gomez, muvaffakiyetin kolay olmayacağını, son şampiyon gruba gelmesiyle beklentilerin büyük olduğunu vurguladı.
Gomez, kendi ismine da beklentilerinin olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
“Benim kendi adıma da beklentilerim var. Bu maksatlardan en büyüğü dünya kupasında yer alarak muvaffakiyetler kazanabilmek. Ancak adım adım bakmaya çalışıyorum. Zira dönem başlangıcında Valencia’da sakatlığımdan dolayı 4-5 maç kaçırmıştım. çabucak sonrasında buraya geldiğimde şampiyonlar ligi elemeleri, UEFA Avrupa Ligi ve baktığınızda kıymetli küme maçları oynadık. ötürüsıyla adım adım gitmeye ve âlâ çalışıyorum. Ferdî hedeflerim içinde en büyüğü dünya kupasına katılabilmek.”
“Nasıl başarılı olabileceğimizi biliyoruz”
Futbolda gayesinin gol atmak bulunmasına karşın daha kıymetli şeyin ekibe yardım etmek olduğunu belirten Maxi Gomez, “Buraya geldiğimde beni şaşırtan bir durum vardı açıkçası. Zira gördüğüm oyuncuların birden fazla devasa yükseklikte kalitede oyuncular ve dünyanın büyük ulusal ekiplerinde oynayan futbolcular. Bu oyuncuların içinde olabilmek, onlarla birlikte çabayı verebilmek sizi epey yarışmacı kılıyor. Trabzonspor’un da bu ligde nasıl şampiyon olduğunu biliyoruz. Çok çaba ederek, oyuncularının yüksek kalitesiyle, olağanüstü hocasıyla şampiyon oldu. ötürüsıyla bu ligde neler yapmam gerektiğini ve nasıl başarılı olabileceğimizi biliyoruz.” sözünü kullandı.
Gomez, grup arkadaşı Umut Bozok’u ‘harika bir oyuncu’ olarak kıymetlendirerek, koşan ve gayret eden, mükemmel bir geleceği olan bir futbolcu olduğunu tabir etti.
Daha evvel oynadığı ekiplerin hepsinde çift santrfor olarak bakılırsav aldığını anımsatan Gomez, “Dünya’daki bütün santrfor oyuncularına sorarsanız herkes çift forvetin daha rahat olduğunu söyler. Zira herkes yanında biriyle oynamak ister. Kaç tane santrforla oynayacağımızın ya da nasıl bir sistemle oynayacağımızın sonucu her vakit hocamızın olacak olağan ki.” dedi.
“aslına bakarsan birebir yollardan geçmiş birisi”
Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı ile gruba transfer olduğu birinci gün değerli bir toplantı yaptığını aktaran Gomez, şöyleki devam etti:
“İlk görüşmede nasıl oynadığımızı, benden neler yapmamı beklediğini ya da nasıl daha güzel oynayabileceğimi tanım etti. Bu bir oyuncu olarak sizi epey rahatlatan bir durum. Zira bir grubun antrenörü sizi çağırıyor ve size neler yapmanız gerektiğini fazlaca net bir biçimde tabir ediyor. aslına bakarsanız birebir yollardan geçmiş birisi. Benzeri konumlarda oynamış ve sizi daha net anlayabiliyor. Bizim sistemimize baktığınızda atak oynayan bir grup var ve santrforu epeyce fazla kullanan bir grup var. Bu da oyuncu olarak neler yapmanız gerektiğini bildiğinizden sizi rahatlatıyor ve epeyce memnun ediyor.”
Gomez, Trabzonspor’un geçen dönem ki şampiyonluk kutlamalarına ait de, “Biz de bu sene birebirini yaşatmak istiyoruz. Tabi ki her insanın güzeline giden bir durum. Lakin tekrar özveriyle çalışarak birebirini yaşatmak istiyoruz ki en son maçta taraftarların coşkusunu gördüğünüzde yeniden şampiyon olmanın onları nasıl keyifli edeceğini biliyorsunuz.” değerlendirmesinde bulundu.