Meşhur Simit Sarayı Mozaik Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 paket petibör bisküvi
- 3,5 su bardağı süt
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bisküvileri epeyce küçük olmuyacak biçimde kıralım.
- hemen sonrasında tencereye süt, şeker, kakao ve tereyağı alıp karıştırarak pişirelim.
- hemen sonrasında ılıması için kenara alalım, ılıyan sosu bisküvilerin üzerine dökelim ve güzelce karıştıralım.
- hemen sonrasında fazlaca ince olmuyacak biçimde cevizi robottan çekelim ve ek edelim damla çikolatayı da ek ettikten daha sonra karıştıralım buz dolabı poşetini kesip içine harçtan göz sonucu döküp elimizle biçim verip poşete saralım.
- Buzlukta donduralım istediğimiz vakit 5 dakika öncesinden çıkarmak kâfi olacaktır isterseniz eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz.