Evde Pasta Kremalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket toz krem şanti
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtalarımızı uygun halde kaseye alın üzerine şekerimizi ilave edelim ve blenderle bir hoş çırpalım. Harcımız ne kadar kıvam alsa kekimiz o kadar kabarır unutmayın.
- Harcımızın üzerine kalan materyalleri bir bir ekleyelim ve spatulayla yavaş yavaş kıvam alana dek karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye harcımızı dökelim ve 180° ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim.
- Keki fırından alalım ve birinci sıcaklığı geçene kadar biraz bekleyelim.
- Kekimizi altındaki yağlı kağıt sayesinde yavaş hareketlerle rulo haline getirip kağıdın uçlarını bağlayalım ve kekimizi soğumaya bırakalım.
- Kekimizin soğumasını bekleyelim. Bu sırada uygun bir sos tenceresine sütümüzü ,nişastamızı, şeker ve unumuzu ekleyip tel çırpıcıyla bir hoş çırpalım.
- Ocağın altını açalım ve kremamız kaynayıp baloncuk çıkarana dek çırpmaya devam edelim.
- Kaynayan kremamızı ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağımızı alıp bir hoş karıştıralım,kendinize göre kakao ekleyip renklenmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz daha pürüzsüz bir kıvam için blenderda karıştırabilir siniz.
- Hazırlamış olduğumuz kremamızı soğuması için buzdolabına kaldırın ve topaklanmaması için orta ara çıkarıp karıştırın.
- O sırada şekerimizi ve 1 paket krem şantimizi blender sayesinde karıştıralım.
- Soğuyan kekimizi kağıttan çıkaralım ve ortasına hazırlamış olduğumuz kremayı ek edip rulo haline getirelim.
- Üzerine krem şantimizi dökelim ve spatula sayesinde bir hoş sürelim. Ve üstünü dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.