Meyveli Kare Sarma Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 50 gram tereyağı
- 1 paket sade krem şanti ( yarım su bardağı süt )
- 2 tane portakal
- Damla çikolata
- 2 paket kakolu petibör
- 200 gram tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Petibörlerimizi robottan geçirip geniş bir kaba koyalım.
- 200 gram tereyağını eritelim eriyen tereyağını petibörlerin üzerine döküp karıştıralım.
- sonrasındasında yapacağımız tepsiye hoş bir biçimde yayıp su bardağı sayesinde düzeltelim.
- Muhallebimiz için gerekli materyalleri tencereye alalım tereyağı ve vanilya hariç.
- Kısık ateşte muhallebimiz yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Olan muhallebiyi ocaktan indirip 5 dk daha sonra tereyağı ve vanilya ekleyip karıştıralım 10 dk daha soğutalım.
- O ortada yarım su bardağı süt ve krem şantiyi karıştıralım.
- sonrasındasında portakallarımızı soyup küçük dilimler haline getirelim.
- Soğuyan muhallebiyi hazırladığımız tepsiye eşit bir biçimde yayalım.
- Kare dilimlere ayırıp üzerine üçer sıra olacak biçimde karenin yarısını dolduralım.
- Üzerine portakal ve damla çikolata koyup boş olan katını üzerine verelim.
- Servis tabağına alıp damla çikolata ile süsleyip servis edelim.Afıyet olsun.