Meyveli Kış Keki Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker ( 200 cc”lik bardak ölçü ünitesidir.)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı tahin
- 1 adet orta uzunluk elma ( küp biçiminde doğrayın. )
- 1 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- Denetimli olarak aldığı kadar un ( elenmiş olarak)
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları köpük olana kadar çırpalım.
- Toz şekeri ilave edip krema kıvamı alana kadar çırpalım.
- Sırası ile süt, sıvı yağ ve tahini ekleyip tekrar çırpalım.
- Denetimli bir biçimde eleyerek unumuzu, kabartma tozu ve vanilyayı ek edelim.
- Son olarak da materyal listesindeki meyvelerimizi, yoz tarçın ve toz zencefili ek ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- yavaşça yağlanmış olan kalıbımıza bölümünün harcını dökelim.
- 170 derece fırınımıza verelim, kek biraz kendini bulduğunda 180 ve 200 derece içinde pişiriyoruz. Derece ayarı her fırına göre farklılık gösterebilir.
- birebir vakitte pişirme esnasında hiç fırının kapağını açmamış olmak hoş kabarması için bilinen bir püf noktasıdır.