Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tart hamuru için;
- 125 gr teremyağ (Oda sıcaklığında)
- 1yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- Vanilya
- 1 fiske tuz
- 3 su bardağı un
- 500 gr süt
- Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 poşet kremşanti
- İstenilen meyveler
- İsteğe göre modül çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına gereçleri alıp, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurdum.
- Streç sinemayla sarıp, buzdolabında bir saat dinlendirdim.
- Krema için süt şeker ve nişastayı ocağa alıp, daima karıştırarak pişirdim. Ağırlaşınca ocaktan aldım vanilya ve tereyağı ekleyip, uygunca karıştırdım.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp, ılımaya bıraktım.
- Ilıyan kremaya 1 poşet kremşanti ekleyip, çırptım düzgünce soğuması için buzdolabına kaldırdım.
- 1saat dinlenen tartolet hamurunu ikiye böldüm iki yağlı kağıt içinde merdane ve oklava sayesinde açtım. Yuvarlak kalıpla daireler kestim tartolet kalıplarına yerleştirip üzerine öteki tartolet kalıbı ile baskı yaparak fotoğraftaki üzere pürüzsüz biçim çıkarmaya çalıştım. Bu kısım biraz oyaladı ????
- daha sonra çatalla taban kısmına delikler açtım (Hamur pişerken kabarmaması için) Tüm hamurdan 16 adet tartolet çıktı.
- 180 derece fırında 20 dk yavaşça kızarana kadar pişirdim.
- Fırından alıp ılınmaya bıraktım. Bu orta krema dolapta soğudu.
- Ilıyan tartolet hamurlarını kalıplarından çıkarıp, hazırladığım kremadan birer kaşık dolu dolu içlerine koydum.
- Üstlerini meyveler ve kesim çikolatalarla süsledim. her insanın bayılarak yediği nefis tartoletlerim hazır ???????? Afiyet sıhhat olsun ????????????????.