Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 poşet krem şanti
- Çilek
- Böğürtlen
- Frambuaz
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kremamızı hazırlıyoruz. Kremşanti vanilya tereyağ hariç bütün materyalleri uygun bir tencereye alıyoruz.
- Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan ocaktan alıp vanilya tereyağ ekleyip yine karıştırıyoruz.
- Üzerini kapatıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.
- hemen sonrasında kremşanti ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıyoruz soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Hamuru için.Uygun bir kaba bir ölçü un ve geri kalan materyalleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında geri kalan unu yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz sert bir hamur elde ediyoruz .
- Hamurumuzu streç sinemaya sarıp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.
- ondan sonrasında hamurumuzu iki eşit modüle ayırıyoruz.
- İki tane yağlı kağıt içinde merdane ile açıyoruz.
- Tartolet kalıplarımıza nazaran kesip kalıplarımızın içine yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Soğuduktan daha sonra kalıplardan çıkartıyoruz.
- Soğumuş olan kremamızı sıkma torbasına alıp tartoletlerin ortasına kremamızı sıkıyoruz.
- Üzerini meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz.