Meyveli Tartolet

Leila

Global Mod
Global Mod
Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Kreması için

  • 500 ml süt
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 poşet krem şanti
Üzeri için

  • Çilek
  • Böğürtlen
  • Frambuaz
Meyveli Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kremamızı hazırlıyoruz. Kremşanti vanilya tereyağ hariç bütün materyalleri uygun bir tencereye alıyoruz.
  2. Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynadıktan ocaktan alıp vanilya tereyağ ekleyip yine karıştırıyoruz.
  4. Üzerini kapatıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.
  5. hemen sonrasında kremşanti ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıyoruz soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  6. Hamuru için.Uygun bir kaba bir ölçü un ve geri kalan materyalleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  7. ondan sonrasında geri kalan unu yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz sert bir hamur elde ediyoruz .
  8. Hamurumuzu streç sinemaya sarıp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.
  9. ondan sonrasında hamurumuzu iki eşit modüle ayırıyoruz.
  10. İki tane yağlı kağıt içinde merdane ile açıyoruz.
  11. Tartolet kalıplarımıza nazaran kesip kalıplarımızın içine yerleştiriyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
  13. Soğuduktan daha sonra kalıplardan çıkartıyoruz.
  14. Soğumuş olan kremamızı sıkma torbasına alıp tartoletlerin ortasına kremamızı sıkıyoruz.
  15. Üzerini meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz.
Meyveli Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı