Mezarlıktan yol geçmemesi için iş makinesinin altına yattı

Samuag

New member
Bolu’da Beşkavaklar Mahallesi’nde bulunan Çakmaklar Mezarlığı’ndan yol geçirilmesi istikametinde Bolu Belediye Meclisi’nde 2016 yılında karar alındı. 6 yılın akabinde çalışmaların başlatılması için nisan ayı meclis toplantısında karar bir daha gündeme geldi. Meclisten çıkan kararla birlikte Mezarlıklar Müdürlüğü bakılırsavlileri incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelerde yolun geçeceği alanda kayıtlı mezar bulunmadığı tespit edildi. İncelemelerin tamamlanmasıyla bir arada Fen İşleri Müdürlüğü takımları, iş makineleriyle yol açma çalışması başlatmak için Çakmaklar Mezarlığı’na geldi. İş makinelerinin mezarlığa geldiğini bakılırsan Çakmaklar Mahallesi Muhtarı İsmail Candan ve mahalle sakinleri yol açma çalışmasını engellemeye çalıştı.

Çalışmalar sırasında yol için açılan alanda kemiklerin çıktığı görüldü.

ZABITA TAKIMLARI YETERSİZ KALDI

Zabıta takımlarının yetersiz kaldığı bölgeye polis takımları sevk edildi. Vatandaşların itirazına karşın iş makinelerinin çalışma yapmak için hazırlandığı sırada bir vatandaş mezarlığın önündeki ağaçları sökmek için gelen iş makinesinin lastiklerinin altına yattı. Öbür vatandaşların ihtarıyla iş makinesi operatörü araçtan inerek çalışmayı durdurdu.

Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan, yol açma çalışmalarını engellemeye çalışan mahalle muhtarı İsmail Candan’ı cep telefonuyla aradı. Candan’la görüşen Özcan, “Ekipleri oradan çekiyorum. Fakat o yolu açmazsam, sonucu uygulamazsam adam değilim” dedi. Candan ise, “Ben artık köylümü çekiyorum. Burası sana ilişkin. Ben çekiyorum sen değil. Siz devam edin” halinde konuştu.

Yapılan görüşmenin akabinde Candan, mahalle sakinlerini iş makinelerinin önünden çekti. Takımlar ise, alınan güvenlik tedbirinin akabinde mezarlık içerisinde yol açma çalışmasına başladı. Çalışmalar sırasında yol için açılan alanda kemiklerin çıktığı görüldü.