Mis Kokan Çilek Soslu Pasta (Büyük Borcamda)

Leila

Global Mod
Global Mod
Mis Kokan Çilek Soslu Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler

Keki için

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi (isteğe bağlı )
Keki ıslatmak için

  • 2 su bardağı soğuk süt
Krema için

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ( margarin)
  • 1 paket vanilya
Çilekli sos için

  • 2 su bardağı çilek püresi
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için

  • Krem şanti
  • Çilek
Mis Kokan Çilek Soslu Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel kekini yapalım. Kek için yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığında olmalı.
  2. Yumurtaları,toz şekeri ve 1 paket vanilyalı çırpma kabına alalım ve 6-7 dakika mikserle çırpalım.
  3. daha sonradan yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyelim yine çırpalım.
  4. 2 su bardağı elenmiş un ve 1 paket kabartma tozu ,ve 1 limonun rendesi (isteğe bağlı),ilave ettikten daha sonra son kere çırpalım.
  5. Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve karışımı dökelim. Fotoğrafta gördünüz üzere kıvamı akışkan.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. Kürdanla denetim edelim ,eğer kürdan kuru ise pişmiş demekki.
  7. Keki fırından çıkarttıktan daha sonra birinci sıcağı çıkınca 2 su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.
  8. Şimdi geçelim kremasına. Bir tencereye 4 su bardağı süt,3 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı nişasta ,7 yemek kaşığı toz şeker çırpalım ve pişirmeye alalım. Kıvam alınca altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin ,1 paket vanilya ek edip çırpalım.
  9. Kremamız sıcakken kekin üzerine dökelim. Krema büsbütün soğuduktan daha sonra çilekli sosa geçebiliriz.
  10. Çilekleri saplarından temizleyip ,yıkadıktan daha sonra ,bilendirle püre haline getirelim ve bu püreden 2 su bardağını kullanalım.
  11. Uygun bir tencereye çilek püresini ,1 su bardağı soğuk su,2 yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı toz şeker ilave edip güzelce karıştıralım.
  12. Bu karışımı kaynayana kadar pişirelim.
  13. Kaynadıktan daha sonra büsbütün soğuyan kremanın üzerine dökelim.
  14. Biraz soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldıralım. 1 gece buzdolabında beklettikten daha sonra krem şanti ve taze çilek ile süsleyebiliriz.
  15. Büyük dikdörtgen borcamda ben 24 modüle kestim,resimde gördünüz boyuttaki kareler. Vaktiniz yoksa bir gece beklemeye 4-5 saat bekledikten daha sonra servis edebilirsiniz.
Mis Kokan Çilek Soslu Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı