Mis Kokan Çilek Soslu Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğunun rendesi (isteğe bağlı )
- 2 su bardağı soğuk süt
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ( margarin)
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı çilek püresi
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Krem şanti
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kekini yapalım. Kek için yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığında olmalı.
- Yumurtaları,toz şekeri ve 1 paket vanilyalı çırpma kabına alalım ve 6-7 dakika mikserle çırpalım.
- daha sonradan yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyelim yine çırpalım.
- 2 su bardağı elenmiş un ve 1 paket kabartma tozu ,ve 1 limonun rendesi (isteğe bağlı),ilave ettikten daha sonra son kere çırpalım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve karışımı dökelim. Fotoğrafta gördünüz üzere kıvamı akışkan.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. Kürdanla denetim edelim ,eğer kürdan kuru ise pişmiş demekki.
- Keki fırından çıkarttıktan daha sonra birinci sıcağı çıkınca 2 su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.
- Şimdi geçelim kremasına. Bir tencereye 4 su bardağı süt,3 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı nişasta ,7 yemek kaşığı toz şeker çırpalım ve pişirmeye alalım. Kıvam alınca altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin ,1 paket vanilya ek edip çırpalım.
- Kremamız sıcakken kekin üzerine dökelim. Krema büsbütün soğuduktan daha sonra çilekli sosa geçebiliriz.
- Çilekleri saplarından temizleyip ,yıkadıktan daha sonra ,bilendirle püre haline getirelim ve bu püreden 2 su bardağını kullanalım.
- Uygun bir tencereye çilek püresini ,1 su bardağı soğuk su,2 yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı toz şeker ilave edip güzelce karıştıralım.
- Bu karışımı kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan daha sonra büsbütün soğuyan kremanın üzerine dökelim.
- Biraz soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldıralım. 1 gece buzdolabında beklettikten daha sonra krem şanti ve taze çilek ile süsleyebiliriz.
- Büyük dikdörtgen borcamda ben 24 modüle kestim,resimde gördünüz boyuttaki kareler. Vaktiniz yoksa bir gece beklemeye 4-5 saat bekledikten daha sonra servis edebilirsiniz.