Mis Kokulu Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet orta uzunluk portakalın suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2.5 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeker, yumurta ve portakal rendesini mikserle çırpın.
- daha sonra süt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip, yine mikserle çırpın.
- Elekten geçirdiğiniz un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip yine mikserle çırpın.
- Kek kalıbınızı yağlayıp hamuru dökün ve önce 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
- Kek pişerken sosunu hazırlamak için portakal rendesi, portakal suyu ve şekeri cezvede pişirin.
- Pişen kekiniz soğuduktan daha sonra sosu üzerine döküp biraz çekmesini bekleyin. daha sonra afiyetle kokusunu alarak yeyin