Mozaik Kek (Hazırları Aratmayan) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gr tereyağ ve margarin (oda ısısında)
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı su
- Bir tutam tuz
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Toz şekeri ve oda ısısındaki teremyağını çırpın.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu,un ve tuzu eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Hamuru ikiye bölün.
- Sade olana vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Diğerine kakao ve suyu ekleyip çırpın.
- Baton kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.
- Kenarlarını teremyağ ile yağlayın.
- Kek harçlarını sırayla kakao sade olacak biçimde kalıba dökün.
- En son bıçak ile zikzak hareketler yaparak form verin.
- Keki önce ısıtılmış 160 derece fansız fırında 1 saat denetimli pişirin. (fırından fırına değişir. Kürdan testi yapın. ).
- İlk sıcaklığı geçen keki çevirin.
- Keki 4-5 saat dinlendirin. Vaktiniz var ise 1 gece buzdolabında bekletip o denli dilimleyin.Mozaik kek hazır. Afiyet olsun. ????.