Mozaik Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 gram petibör bisküvi
- 200 ml süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 50 gram (2 yemek kaşığı) tereyağ
- 50 gram kakao
- 80 gram bitter çikolata
- 150 gram sütlü çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Petibör bisküviyi hayli ezmiyecek biçimde kırın (4 kesime ayırın).
- Tereyağı bir tencerede eritin.
- İçine süt ,şeker kakao ekle bir iki dakika kısık ateşte karıştırın ,ocaktan alın ve içine bitter ve sütlü çikolatanın yarısını kırarak eritin ve ılımaya bırakın.
- Ilık sosu bisküvilerin içine dökün ve bir spatula sayesinde bisküvileri kırmayacak biçimde homojen hale getirin.
- Streç sinema açın ve tam ortasına karışımı dökün ve rulo haline getirin ve bir gece buzlukta bekletin.
- Sonraki gün kalan çikolatayı bir yemek kaşığı tereyağ be yarım çay bardağı süt ile eritin.
- Buzluktan çıkartılan mozaik pasta üzerine yapılan sosu dökün ve 10dk buzdolabında bekletin.
- Daha sonda dilediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun.