Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- Pul biber
- Tuz
- Kimyon
- Nane
- Karabiber
- Yağ (Kızartmak için)
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk püf noktası olarak kabak ve patatesi rendeleyip, suyunu sıkıp, uygun bir kaba alıyoruz.
- sonrasındasında soğanı rendeleyip, maydanozları ince ince doğrayıp, birebir kaba alıyoruz.
- Diğer gereçleri de ek edip yoğuruyoruz.
- Kaşık yardımı ile kızgın yağda kızartın.
- Kızartılan mücverlerimiz servise hazır afiyet olsun.