Muffin Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri mikser yardımı ile rengi açılana kadar çırpın ve süt ile sıvı yağ ekleyin ve çırpın.
- daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyin çırpın ve en son unu da ekleyip çırpın.
- Damla çikolataları da ekleyip kaşık sayesinde karıştırın ve muffin kalıplarına dökün .
- 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- Bu ortada da bir tencereye hazır çikolata sosu ile sütü koyun ve pişirin,pişince de tereyağı ekleyin ve eriyene kadar biraz daha pişirin.
- Muffinler de pişince fırından çıkarılan muffinlerin üzerine çikolata sosunu dökün, isteğe bağlı olarak pasta süsü de serpebilirsiniz.Afiyet olsun.