Muhallebili Havuçlu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 su bardağı havuç
- 1 çay bardağı kadar ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- (kaşıklar fazlaca dolu değil)
- 1 pk vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip 1 ,2 dakika kadar bir daha çırpın.
- Rendelenmiş havuç ,tarçın,k. Tozu,vanilya ceviz ve en son unu ekleyip spatula ile karıştıralım (malzemeler oda sıcaklığında olacak ).
- Kekimizi yağladığımız kalıba döküp evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika kadar denetimli pişirin (pişirme müddeti fırına nazaran değişir).
- Muhallebi için, vanilya hariç tüm gereçleri ekleyip daima karıştırarak ocağa alıyoruz.
- Ocaktan aldıktan daha sonra vanilyayı ekleyip yeniden karıştırıyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkmış kekin üzerine hayli bekletmeden dökün.
- Kekimizi yarım saat kadar dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. ????.