Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Kadayıf için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıf için;
- 200 gram kavrulmuş tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Çncelikle geniş bir tavaya teremyağını alıp eritiyoruz ve akabinde kadayıfları, şekeri ekleyip 5 dakika kadar kavuralım.
- sonrasındasında isteğe bağlı ceviz ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz ve ocağın altını kapatalım.
- Harcı soğuması için öbür kaba alalım, tavada beklerse topaklanabilir.
- Muhallebi için vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp çırpalım ve orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Fokurdamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım ve vanilya ekleyip karıştıralım, 10 dakika soğumaya bırakalım.
- Bir borcama kadayıfların yarısını dökelim. Üzerini dağılmaması için yeterlice bastıralım.
- Soğuyan muhallebiyi yeniden karıştıralım ve tamamını kadayıfların üzerine dikkatlice dökelim.
- Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine eşit bir biçimde dökelim.
- Buzdolabında kesinlikle en az 3 saat bekletelim.
- Buzdolabından çıkınca süsleyip servis edebilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.