Muhallebili Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için:
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için:
- 3 orta uzunluk yumurta
- 4/3 su bardağı şeker
- 4/3 su bardağı sıvı yağ
- 4/3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ (tercihe bağlı)
- Kakao yahut hindistan cevizi ( ben kakao kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda kekimizi yapıyoruz. Bir karıştırma kabına yumurta ve şekerimizi alıp güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ,süt ve kakaomuzu alıp birinci vakit içinderda spatula ile karıştırıyoruz ondan sonrasında mikserle çırpıyoruz.
- Son olarak unumuzu kabartma tozumuzu ve vanilimizi eleyerek karışımımıza ekliyoruz ve güzelce hiç un kalmayacak biçimde çırpıyoruz. Ben fırın tepsim de yaptım siz borcam da da yapabilirsiniz.
- Kekimizi pişireceğimiz tepsimizi biraz sıvı yağ ile yağlıyoruz.
- Ve harcımızı içine döküp her yere eşit bir biçimde yayıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırınımızda 20-25 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken muhallebimizi yapmaya geçiyoruz.
- Tenceremize tereyağ ve vanilin hariç tüm materyalleri ekliyoruz ve ocağa alıp hiç bırakmadan devamlı karıştırıyoruz.
- Muhallebimiz göz göz olunca bir iki dakika daha pişirip altını kapatıyoruz ve vanilin ile tereyağını ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Pişen kekimizi fırından çıkartıp biraz sıcağı geçince üzerine muhallebimizi döküp her yerine eşit bir biçimde yayıyoruz.
- Oda sıcağına gelen muhallebili kekimizi buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Servis yapacağınız vakit ister kakao ister hindistan ceviziyle süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.