Muzlu Çilekli Milföy

Leila

Global Mod
Global Mod
Muzlu Çilekli Milföy Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane kare milföy
Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
Arası için;

  • Muz (muz ile birlikte çilek de eklenebilir.)
Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Çilek
Muzlu Çilekli Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Buzluktan çıkan milföyden 6 kare alıp gerisini tekrar buzluğa atın. Tezgahın üzerinde 10 dk kadar beklettikten daha sonra her bir kareyi 4 eşit modüle bölün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  2. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirin.
  3. O pişerken muhallebiyi hazırlamaya başlayın. Muhallebi için vanilya ve krem şanti hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp kıvam alıncaya kadar pişirin. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alın. İçerisine vanilya ve krem şantiyi ekleyerek güzelce çırpın.
  4. Şimdi gelelim tatlının imaline. Pişirmiş olduğumuz milföyler ikiye bölünebilecek biçimde kabarmış olacak.
  5. Her birini bölüp ortasını evvel 3 dilim muz, daha sonra pişirdiğiniz muhallebi ile çokça doldurun ve üzerini tekrar kapatın. Hoş bir servis tabağına alın.
  6. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyin. çok yavaşça ve lezzetli mis üzere tatlınız işte hazır! afiyet olsun.
    🙂
    ????????
Muzlu Çilekli Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı