Muzlu Ganajlı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krema
- 2 çorba kaşığı toz krem şanti
- Yarım paket krema
- Sütlü çikolata (75 gr)
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır şeker ikiye bölünerek farklı kaplarda çırpılır.
- Yumurta sarılarına sıcak su ,un ,kabartma tozu ve vanilya ek edilip çırpılır.
- Yavaşça yumurta beyazlarının köpüğü sönmeden karışıma ek edilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit biçimde yayılır.
- 170 derece fırında ortalama 15 dk pişirilir.
- Fırından çıkınca birinci sıcağı çıktıktan daha sonra rulo yapılır üzerine ince bir örtü serilir soğuyana kadar beklenir.
- Muhallebi için; Krema ve krem şanti hariç bütün materyaller bir kaba alınır daima karıştırılarak pişirilir .
- Altı kapatıldıktan daha sonra vanilya ek edilir, karıştırılır .
- Soğuması için öteki bir kaba alınır üzerine streç çekilir, 2 saat dolapta dinlenir.
- Dolaptan alındıktan daha sonra üzerine yarım paket krema 2 çorba kaşığı krem şanti ek edilip 5 dk çırpılır, kremamız bu süreç sonunda hazır.
- Kekimizi soğuduktan daha sonra yeniden açılır ortasına krema sürülür, muzlar yerleştirilir yine rulo haline getirilir.
- En son üzerine yarım paket krema sütlü çikolata ile ganaj yapılır.
- Ganaj için kremayı küçük bir sos tavasına koyup ılıtalım ve ocaktan alalım, içine çikolataları ekleyip istenirse içine fındık parçalarıda ek edilir ,kekimizin üzerine çokça dökülerek kaplama yapılır.