Nefis Çilekli Tart Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Nefis Çilekli Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Çilek sosu için;

  • 1 kase çilek
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Nefis Çilekli Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kaseye 2. yumurtayı kırıp şekeri ilave edip köpürene dek çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve sütü ek edip, çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Unu ,kabartma tozu ve vanilyayı ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Yağlamış olduğumuz tart kalıbına kek harcımızı döküp düzgün bir biçimde yayıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  6. Kek pişerken üzerinin çilek sosunu hazırlıyoruz.
  7. Çilekleri yıkayıp, yarısını üzerini süslemek için ayırıyoruz.
  8. Geri kalan çilekleri ortadan ikiye bölüp küçük bir sos tavasında 1 su bardağı şeker ile rengini verene kadar pişiriyoruz.
  9. 1 kaşık nişastasını ek edip kıvam alana dek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  10. Soğuması için mermerin üzerine bırakıyoruz.
  11. Pişen kekimizi kürdan testi yaparak fırından alıp, soğumaya bırakıyoruz.
  12. Kreması için; 1 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile karıştırıp, güzelce çırpıp, dolaba koyuyoruz.
  13. Sıcaklığı giden soğumuş tart kekimizi karşıt çevirip, kremşantiyi üzerine düzgün bir biçimde yayıyoruz.
  14. En son soğuyan çilekli sosumuzu kremşantinin üzerine gezdiriyoruz.
  15. Kenara ayırdığımız çilekleri de ikiye bölüp, pastamızın üzerini i istediğimiz üzere süsleyip, 2-3 saat dolapta dinlendiriyoruz.
  16. En son soğumuş ve dinlenmiş olan tart pastamızı dilimleyip servis ediyoruz afiyet olsun.
Nefis Çilekli Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı