Nefis Çilekli Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 kase çilek
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaseye 2. yumurtayı kırıp şekeri ilave edip köpürene dek çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ek edip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Unu ,kabartma tozu ve vanilyayı ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz tart kalıbına kek harcımızı döküp düzgün bir biçimde yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
- Kek pişerken üzerinin çilek sosunu hazırlıyoruz.
- Çilekleri yıkayıp, yarısını üzerini süslemek için ayırıyoruz.
- Geri kalan çilekleri ortadan ikiye bölüp küçük bir sos tavasında 1 su bardağı şeker ile rengini verene kadar pişiriyoruz.
- 1 kaşık nişastasını ek edip kıvam alana dek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Soğuması için mermerin üzerine bırakıyoruz.
- Pişen kekimizi kürdan testi yaparak fırından alıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için; 1 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile karıştırıp, güzelce çırpıp, dolaba koyuyoruz.
- Sıcaklığı giden soğumuş tart kekimizi karşıt çevirip, kremşantiyi üzerine düzgün bir biçimde yayıyoruz.
- En son soğuyan çilekli sosumuzu kremşantinin üzerine gezdiriyoruz.
- Kenara ayırdığımız çilekleri de ikiye bölüp, pastamızın üzerini i istediğimiz üzere süsleyip, 2-3 saat dolapta dinlendiriyoruz.
- En son soğumuş ve dinlenmiş olan tart pastamızı dilimleyip servis ediyoruz afiyet olsun.