Nefis İçli Biber Dolması

celeron

Global Mod
Global Mod
Nefis İçli Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • Dolmalık biber
İçi için

  • 3 su bardağı kırık pirinç
  • 3 su bardağı bulgur
  • 3 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 orta uzunluk domates
  • 1 büyük kase kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tepeleme kimyon
  • 2 çay kaşığı tepeleme zencefil zerdeçal karışımı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 çay kaşağı tepeleme pulbiber
  • 4 adet küp şeker
  • 1 çay kaşağı tepeleme toz biber
  • 4 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 küçük kase dövülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket et bulyon
  • Tuz
Kavurmak için:

  • 5_6 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:

  • 1 küp şeker
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tas su (içme yada arıtılmış su)
  • Göz sonucu tuz
Nefis İçli Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pirinçle bulgur güzelce yıkanıp süzülür.
  2. Domateslerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır.
  3. Baharatların hepsi eklenir.
  4. sonrasındasında bir tavaya sıvı yağ eklenip, rendeledigimiz soğan ve sarımsaklar eklenir kavrulur.
  5. 4_5 dakika daha sonrası küçük küçük doğranmış kuru üzüm, dövülmüş fındık ve antep tozu eklenir.
  6. böyle 3_4 dakika daha kavrulur.
  7. Tavadan aldığımız karışımı öbür kabımıza eklenir.
  8. Salcalarımız eklenip, bulyon tuz eklenir.
  9. Tereyağ ve zeytinyağıde gezdirip güzelce yoğrulur.
  10. 5_ 10 dakika dinlendirdikten daha sonra dolmalık içimizi büyük uzunluk tavaya epeyce az sıvı yağ eklenip burda 5_6 dakika orta ateşte kavrulur.
  11. Ardından iç gerecimiz bir kaba eklenip soğumaya bırakılır.
  12. Bir gece buzdolabında beklettikten daha sonra yıkanmış ayıklanmış dolmalrımızın içleri doldurulur.
  13. Ardından sosumuzu hazırlanır ve üzerlerine gezdirilir.
Dip not: ben dolma biberlerin acısı gitsin diye altlarına toz şeker sürüyorum. Hoş pişsin diyede altlarını birinci olarak kürdanla delikler açıyorum.böyle deneyin inanın tadına doyamıyacaksınız. Sevgiler hürmetler
☺
????.

Nefis İçli Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı