Nefis İçli Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
		
			
		
		
	
????.
Nefis İçli Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- Dolmalık biber
 
- 3 su bardağı kırık pirinç
 - 3 su bardağı bulgur
 - 3 orta uzunluk kuru soğan
 - 2 küçük uzunluk kuru soğan
 - 1 baş sarımsak
 - 1 tutam maydanoz
 - 2 orta uzunluk domates
 - 1 büyük kase kuru üzüm
 - 1 çay kaşığı tepeleme kimyon
 - 2 çay kaşığı tepeleme zencefil zerdeçal karışımı
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 4 çay kaşağı tepeleme pulbiber
 - 4 adet küp şeker
 - 1 çay kaşağı tepeleme toz biber
 - 4 tatlı kaşığı kuru nane
 - 2 çay kaşığı kekik
 - 1 küçük kase dövülmüş fındık
 - 2 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
 - 1,5 yemek kaşığı salça
 - Yarım yemek kaşığı biber salçası
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
 - 1 paket et bulyon
 - Tuz
 
- 5_6 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 1 küp şeker
 - Yarım yemek kaşığı domates salçası
 - 1 tas su (içme yada arıtılmış su)
 - Göz sonucu tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçle bulgur güzelce yıkanıp süzülür.
 - Domateslerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır.
 - Baharatların hepsi eklenir.
 - sonrasındasında bir tavaya sıvı yağ eklenip, rendeledigimiz soğan ve sarımsaklar eklenir kavrulur.
 - 4_5 dakika daha sonrası küçük küçük doğranmış kuru üzüm, dövülmüş fındık ve antep tozu eklenir.
 - böyle 3_4 dakika daha kavrulur.
 - Tavadan aldığımız karışımı öbür kabımıza eklenir.
 - Salcalarımız eklenip, bulyon tuz eklenir.
 - Tereyağ ve zeytinyağıde gezdirip güzelce yoğrulur.
 - 5_ 10 dakika dinlendirdikten daha sonra dolmalık içimizi büyük uzunluk tavaya epeyce az sıvı yağ eklenip burda 5_6 dakika orta ateşte kavrulur.
 - Ardından iç gerecimiz bir kaba eklenip soğumaya bırakılır.
 - Bir gece buzdolabında beklettikten daha sonra yıkanmış ayıklanmış dolmalrımızın içleri doldurulur.
 - Ardından sosumuzu hazırlanır ve üzerlerine gezdirilir.
 
	Nefis İçli Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı