Nefis Soslu Kabak Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet kabak
 - 1 adet soğan
 
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Yarım çay kaşığı tuz
 - Yarım çay kaşığı kekik
 - Yarım çay kaşığı pulbiber
 - Yarım çay kaşığı nane
 
- 1 su bardağı yoğurt
 - 1 diş sarımsak
 - Bir tutam tuz
 
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - Yarım çay kaşığı pulbiber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabakların kabuğunu soyup güzelce yıkıyoruz.
 - Halka halka doğrayıp bir karıştırma kabına alıyoruz.
 - 1 adet soğanı da salata yapar üzere halka halka doğruyoruz.
 - Bir karıştırma kabına tüm sos materyallerini koyup karıştırıyoruz.
 - Kabak ve soğanı ekleyip yeterlice harmanlıyoruz.
 - Yağlı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine koyup 170°yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
 - Kabaklar fırında pişerken yoğurtlu sosu hazırlıyoruz.
 - Pişen kabakları birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra servis tabağına alıyoruz.
 - Üzerine yoğurtlu sostan ve bir tavada eritip kızdırdığımız tereyağlı, pulbiber gezdiriyoruz.
 - Soslu nefis kabağımızı dilediğiniz vakit servis yapabilirsiniz, afiyet olsun????????.