Nefis Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet yeşil biber (acı olursa fazlaca daha hoş olur)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 adet domates (kabuğu soyulmuş)
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, toz biber, kekik, kimyon
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bütün gereçleri yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Patlıcanları 10 dk tuzlu suda bekletip suyunu süzelim.
- Uygun bir tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ alıp ısıtalım.
- Önce soğanı ekleyip soteleyelim akabinde patatesi ekleyelim.
- böyle sırasıyla patlıcan, biberler ve kabağı ekleyip soteleyim.
- Üzerine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi, salçayı, baharatları ve sarımsağı ekleyip karıştıralım.
- Son olarak sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım. Deneyeceklere afiyet olsun ????????????️????????????️.