Nişastalı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 200 gram margarin(yada tereyağ)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 yemek kaşığı az un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı eritip unu ek edelim yeterlice kavurup üzerine nişastalı ekleyip nişasta büsbütün karıştığında sütü boşaltırken el çırpı ısı yardı ile yeterlice çırpalım.
- Un ve nişasta süte tam karışınca yumurta içine kırılacak çırpmaya devam ederken çabucak şeker ile vanilya katılacak kıvamı alana kadar karıştıralım.
- Katılaşınca ocaktan alıp blendar yardımı ile de 1 dakika karıştırdım
- İsteğe bağlı kalıbınıza döküp soğutup dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun dayanılmaz bir tat için.