Ömer Koç’tan beyin göçü uyarısı: Beni hem olağanüstü üzüyor birebir vakitte had safhada endişelendiriyor

RAM

New member
Ömer Koç’tan beyin göçü uyarısı: Beni hem olağanüstü üzüyor birebir vakitte had safhada endişelendiriyor
Koç Holding İdare Heyeti Lideri Ömer M. Koç, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafınca düzenlenen ‘Dijital Türkiye Konferansı’na katıldı.

“Dijitalleşme, global ekonomik büyümeyi sağlayan en kıymetli faktör haline geldi” diyen Koç, “Dijitalleşme rekabetin oyun alanını da genişletiyor; fikirleri hayata geçirirken birinci günden itibaren global düşünmek gerekiyor. Bu değişimin suratına ayak uyduramayan şirketler ve profesyoneller için parlak bir gelecek yok. Dijital dönüşümü kolaylaştıracak imkânları sağlayamayan ülkeleri de farklı bir akıbet beklemiyor” sözlerini kullandı.

“Ülke olarak geleceğe hazır olmamız gerekiyor” uyarısı yapan Koç, şunları söylemiş oldu:

Geçmişteki kritik dönüşümleri kaçıranlar, bu süreçte daha düşük maliyetlerle süratle yol alıp fark yaratabileceklerini gördüler.Dijital dönüşümün Türkiye’nin de dâhil olduğu gelişmekte olan ülkeleri ilgilendiren en somut yansımalarını ise sanayi 4.0 dinamiğinde görüyoruz. Batı’nın dijital teknolojilerle verimlilik artışı sağlayıp sanayi üretimini geri çağırdığı bu süreçte, yalnızca iş gücü maliyeti avantajıyla katma bedeli yüksek yatırımları çekmek artık mümkün değil
Yeşil ve dijital dönüşümü birbirini tetikleyecek ve hızlandıracak iki ana akım olarak görmeliyiz. Ülkemizin bu kıymetli dönüşümlerle şekillenen geleceğe ilerlerken atması gereken adımlar aşikardır. Kamu yönetimimizin iş örgütlerimizle ve öteki paydaşlarla da istişare ederek içini doldurduğu strateji evraklarında epey değerli tespit ve amaçlar bulunuyor. Bunları gerçekleştirmek için en temel gereksinimimizin nitelikli insan kaynağı olduğu kanaatindeyim.

‘Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda gizli olduğunu düşünüyorum’

“Kamu yönetimimizin iş örgütlerimizle ve öteki paydaşlarla da istişare ederek içini doldurduğu strateji dokümanlarında fazlaca değerli tespit ve maksatlar bulunuyor. Bu amaçlara ulaşabilmek için en temel gereksinimimizin nitelikli insan kaynağı olduğu kanaatindeyim” diyen Koç beyin göçüne işaret ederek iu tabirleri kullandı:

“Sözlerime son verirken özellikle vurgulamak isterim ki, ülkemizin kısıtlı imkânlarıyla yetiştirdiği pırıl pırıl gençlerimizin giderek artan bir biçimde kazanımlarını ülkemize aktarmak yerine istikballerini yurt haricinde arama çabasına düştüklerini görmek beni hem olağanüstü üzüyor tıpkı vakitte had safhada endişelendiriyor. Bu noktada, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ kelamını aklımızdan çıkarmadan gençlerimizi anlamak ve kendileri açısından hiç de kolay olmayan bu yolu niye tercih ettikleri üzerinde etraflıca düşünmek gerekiyor. Kuşkusuz farklı sebepler var. Ben bunların hepsinin tahlilinin Ulu Lider Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda gizli olduğunu düşünüyorum.”

Haber Sitelerinden Alıntıdır.