Orijinal Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 bardak un denetimli ekleyin
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağını eritin. çabucak sonrasında üzerinde oluşan köpükleri alın. Tabanında biriken ayran kısmını almadan tereyağını süzdürün. Yani tereyağı sade yağ haline getiriyoruz. Bu süreç kurabiye lezzeti için epeyce kıymetli.
- Süzdürülen tereyağını dolapta dondurun.
- sonrasındasında kurabiyenizi yapmaya başlayabilirsiniz. Tereyağını kaseye alın. Üzerine sıvı yağı ekleyin.
- Kuru materyalleri eleyerek kaseye alın. Unu denetimli eklemenizi tavsiye ederim. Ölçü değişkenlik gösterebilir.
- Hamurun kıvamı hayli fazlaca kıymetli. O yüzden videomdaki üzere bulunmasına dikkat edin.
- Hamur hazır olunca mandalinadan büyük modüller koparıp, silindir haline getirin. Çatalla çizikler oluşturun.
- Kurabiyeleri dilediğiniz boyutta kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 180 derecelik evvelinde ısıtılmış fırında kurabiyeleri 8-10dk pişirin. Kurabiyenin hayli kızarmasına gerek yok. Dikkat edin lütfen.
- Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler dağılabilir. O yüzden kurabiye soğuduktan daha sonra servis edin ???? Birbirinden hoş tarifler için kanalıma hepinizi beklerim ????