Özgün Un Kurabiyesi

Leila

Global Mod
Global Mod
Orijinal Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 4-4,5 bardak un denetimli ekleyin
Orijinal Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tereyağını eritin. çabucak sonrasında üzerinde oluşan köpükleri alın. Tabanında biriken ayran kısmını almadan tereyağını süzdürün. Yani tereyağı sade yağ haline getiriyoruz. Bu süreç kurabiye lezzeti için epeyce kıymetli.
  2. Süzdürülen tereyağını dolapta dondurun.
  3. sonrasındasında kurabiyenizi yapmaya başlayabilirsiniz. Tereyağını kaseye alın. Üzerine sıvı yağı ekleyin.
  4. Kuru materyalleri eleyerek kaseye alın. Unu denetimli eklemenizi tavsiye ederim. Ölçü değişkenlik gösterebilir.
  5. Hamurun kıvamı hayli fazlaca kıymetli. O yüzden videomdaki üzere bulunmasına dikkat edin.
  6. Hamur hazır olunca mandalinadan büyük modüller koparıp, silindir haline getirin. Çatalla çizikler oluşturun.
  7. Kurabiyeleri dilediğiniz boyutta kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  8. 180 derecelik evvelinde ısıtılmış fırında kurabiyeleri 8-10dk pişirin. Kurabiyenin hayli kızarmasına gerek yok. Dikkat edin lütfen.
  9. Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler dağılabilir. O yüzden kurabiye soğuduktan daha sonra servis edin ???? Birbirinden hoş tarifler için kanalıma hepinizi beklerim ????
Orijinal Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı