Harika Kremasıyla Kolay Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Krema için:
Not EkleTarifi Yazdır
Ben kekin ortasına ve üzerine kullandım kek tanımımı youtube sayfamda bulabilirsiniz kanalıma abone olmayı unutmayın lütfen
.
Harika Kremasıyla Kolay Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Krema için:
- 2.5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket toz krem şanti
- 2 yemek kaşığı krema
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt,yumurta,un ve nişastayı kaynayıp kıvam alana kadar pişirelimç
- Altını kapattıktan daha sonra içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Kabuk başlamaması için kremanın üzerine sıfır olacak biçimde büsbütün kapatacak yani,streç sinemayla kapatın ve dolapta en az 4saat lakin benim tavsiyem 1 gece öncesinden yapılmasını tavsiye ederim.
- Beklettikten daha sonra mikserle 3 4 dakika çırpın bu türlü bile krema olarak kullanabilirsiniz.
- Daha da lezzetlendirmek için, içine 1 paket toz krem şanti ekleyin ve kremadan 2 yemek kaşığı ekleyin ve kıvamını kendiniz ayarlayın ben katı krema yaptığım için 2 yemek kaşığı koydum yalnızca cıvık isterseniz krema ölçüsünü arttırın. Ve kremamız hazır.
- Kekimiz için : şeker ve yumurtaları 2- 3 dakika çırpalım ondan sonrasında kalan malzemeyi katalım ve çırpalım .
- Önceden ısıtılmış 170derece fırında yaklaşık 35 -40 dakika denetimli pişirin.
- hemen sonrasında ortadan keselim ve krema sıkalım ben çilekte ekledim ve üstünü kapatıp yeniden kremayla süsleyelim .
- Çilek ve çikolata koyalım.
Ben kekin ortasına ve üzerine kullandım kek tanımımı youtube sayfamda bulabilirsiniz kanalıma abone olmayı unutmayın lütfen
Harika Kremasıyla Kolay Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı