Orjinal Antep Yordamı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Orjinal Antep Yolu Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 7 adet kuru tatlı biber
- 7 adet kuru acı biber
- 7 adet kuru patlıcan
- 10-15 adet asma yaprak
- 10-15 adet lahana yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet kuru sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı ceviz (İri biçimde bıçakla doğrayın)
- Gereğince tuz
- 1 adet limonun suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün kurutmalıkları çukur bir tencerede üzerine sıcak su ek edilerek, yumuşayıncaya kadar kaynatılır 10 dakika kapağı kapalı dinlendirilir. Süzülür lahana ve asma yaprağı haşlanır.
- Kuru soğan ve sarımsak ince ince kıyılır. Yağ, salçalar, toz biber doğranmış soğan ve sarımsaklar tuz ve karabiber pirince ek edilerek cevizde ek edilir. 5 dakika kadar karıştırılır.
- Patlıcan ve biberler hazırlana karışımla yarıya geçecek biçimde ve fazla bastırılmadan doldurulur. Tencereye dairesel halinde alta patlıcanlar üstede biberler gelecek biçimde dizilir.
- Dolmanın üzerine aykırı çevrilmiş tabak ya da dolma taşı konur tencerenin kapağı kapatılır. Dolmanın üzerini geçecek biçimde suyu tuzu ve ekşiyi ekliyoruz kaynamaya başlayınca altını yavaşça kısarak 45 -50 dakika kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatarak yufka mesken ekmeğiyle servis yapıyoruz. Gaziantep yöresel lezzet afiyet olsun
Orjinal Antep Yolu Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı