Orjinal Antep Yordamı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Orjinal Antep Yolu Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 7 adet kuru tatlı biber
 - 7 adet kuru acı biber
 - 7 adet kuru patlıcan
 - 10-15 adet asma yaprak
 - 10-15 adet lahana yaprağı
 
- 2 su bardağı pirinç
 - 2,5 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 orta uzunluk soğan
 - 1 adet kuru sarımsak
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 su bardağı ceviz (İri biçimde bıçakla doğrayın)
 - Gereğince tuz
 - 1 adet limonun suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün kurutmalıkları çukur bir tencerede üzerine sıcak su ek edilerek, yumuşayıncaya kadar kaynatılır 10 dakika kapağı kapalı dinlendirilir. Süzülür lahana ve asma yaprağı haşlanır.
 - Kuru soğan ve sarımsak ince ince kıyılır. Yağ, salçalar, toz biber doğranmış soğan ve sarımsaklar tuz ve karabiber pirince ek edilerek cevizde ek edilir. 5 dakika kadar karıştırılır.
 - Patlıcan ve biberler hazırlana karışımla yarıya geçecek biçimde ve fazla bastırılmadan doldurulur. Tencereye dairesel halinde alta patlıcanlar üstede biberler gelecek biçimde dizilir.
 - Dolmanın üzerine aykırı çevrilmiş tabak ya da dolma taşı konur tencerenin kapağı kapatılır. Dolmanın üzerini geçecek biçimde suyu tuzu ve ekşiyi ekliyoruz kaynamaya başlayınca altını yavaşça kısarak 45 -50 dakika kadar pişiriyoruz.
 - Altını kapatarak yufka mesken ekmeğiyle servis yapıyoruz. Gaziantep yöresel lezzet afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	
	 
Orjinal Antep Yolu Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı