Ortası Kıtır Kıtır Milföy Ve Karamel Soslu Kuplar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket milföy hamuru
- 300 gram çilek
- ️4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- ️1 vanilya şekeri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 250 mascarpone yada /200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye birinci materyalleri ekleyin ve kaynayıncaya kadar çırpın.
- Akabinde altını kapatın tereyağ ve vanilyalı ekleyin karıştırın ve üzerine streç folya ile üzerine bastırarak örtün ki kabuk bağlamasın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan daha sonra mascarponeyi ek edin ve çırpacak yardımı ile yaklaşık 5 dakika çırpın ve sıkma poşetini boşaltın.
- Bir paket milföy hamurunu tepsisine alın kızarıncaya kadar pişirin akabinde küçük küçük kareler kesin.
- Karamel sosun hazırlanışı;Şekeri tavaya dökün orta kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırmadan eritin
- Akabinde tereyağını ekleyin karıştırın en son kremasına ekleyerek yeterlice çırpın soğumaya bırakın.
- Kupları dilek ettiğiniz sırada doldurabilirsiniz. Kesinlikle deneyin afiyet olsun????????.