Pankek Pastası Çilek Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket pastacı kreması (hazır olanlardan poşetin ardındaki tarife uyarak yapabilirsiniz ben pastacı kremasının içine yumurta katmadım ve muzlu süt ile yaptım)
- 10 adet çilek
- 1 tane çikolatalı gofret
Not EkleTarifi Yazdır
- Pankeklerimizin gereçlerinin hepsini karıştırıp yanmaz yapışmaz tavada epey az yağ ile sırayla pişirip bir tabağa koyalım.
- Soğumaya bırakalım.
- Pastacı kremasını poşetin gerisindeki tarife göre ya da kendi sevdiğiniz biçimde hazırlayın.
- Dilerseniz krem şanti de kullanabilirsiniz. Krema pişince soğumaya bırakın.
- Çilekleri kesip bir çikolatalı gofreti bıçakla minik modüllere ayıralım.
- Pankekleri dizelim krema sürelim kremayı sürdükten daha sonra çilek ve gofret kırıntısı ekleyip sırayla yapalım.
- En üst katı büsbütün kremayla kaplayıp dilediğimiz biçimde üzere süsleyelim. Afiyet olsun.