Pankek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yumurta ve şeker rengi dönene kadar çırpılır.
- Sıvı yağ eklenir ,un ,vanilya, kabartma tozu elenerek ilave edilir.
- Homojen bir hamur elde edilir .
- Teflon tavanın tabanı yağlanır bi kepçe sayesinde kızgın tavaya akıtılır .
- Üstünden anlayacaksınız esasen altının piştiğini nokta nokta olacak bu biçimde öbür tarafını bi spatula sayesinde çevirip pişirebilirsiniz.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı