“Paris’ten Canlı”: Google, AI stratejisini ve NORA’yı sunar

celeron

Global Mod
Global Mod
“Live from Paris”, Google’ın özellikle arama motoru için yapay zeka stratejisini sunacağı etkinliğin adıdır. YouTube’da dünya çapında ücretsiz bir canlı yayın var: Google çalışanları gelecekte “aramayı daha da sezgisel ve doğal hale getirmek” için AI’nın nasıl kullanılacağını açıklıyor. Kullanıcılar metin, dil ve resim arayabilir, artık daha da fazla bağlam var. Mobil, bu, örneğin bir pastayı resme göre arayabileceğiniz, ancak aynı zamanda bölgedeki bir satış noktasını da arayabileceğiniz çoklu arama yoluyla mümkündür. Bard, yakında soruları doğal dilde yanıtlayacak olan LaMDA tabanlı sohbet robotudur. Şimdi NORA eklendi; Doğru Cevap Yok. Bu AI, net bir cevaba izin vermeyen sorular için uygun seçimi göstermelidir. Bir demoda göründüğü gibi, birkaç yanıt doğrudan arama alanının altında, bir tür sıfır konumunda, yani reklamların ve bağlantıların üzerinde görünür. Bunun altında daha fazla bilgi sağlayan haberler görünür. NORA açıkça ilk soruyu hatırlayabilir ve sonraki sorular için bağlamın derinliklerine inebilir.


Google’ın Daha Güvenli İnternet Günü’nde duyurduğu rahatsız edici görüntüleri pikselli biçimde görüntüleyecek bir filtrenin aramaya dahil edileceği önceden biliniyordu. Koruma işlevi “SaferSearch Blurring” olarak adlandırılır ve genellikle devre dışı bırakılabilir. İşlev etkinleştirildiğinde, görüntülerin görünür olması için ayrı ayrı tıklanması gerekir. İlk etapta müstehcen içeriği göstermeme ayarı da vardır.

Diğer şeylerin yanı sıra makine öğrenimiyle ilgilenen Google departmanı Paris’te bulunuyor. Bu aynı zamanda algoritma alanlarını, bir bilgisayarın insan etkileşimlerini, makine zekasını ve bunun gibi algıları da içerir. Oradaki çalışanların çok sayıda makalesi Araştırma Merkezi’nde yayınlandı. Örneğin, Paris’ten, Google’ın resimler üzerindeki yazılı metinleri tanıma ve okuma yeteneği ve arama girişinin bir resim olduğu görsel arama geliyor. Sözde Brain Team, yapay zekanın altyapısı olan TensorFlow ve BERT ile Google’ın chatbot’u LaMDA ile ilgileniyor.


Google’ın patronu Sundar Pichai, Bard’ı ilk kez duyurduğu yalnızca Pazartesi günü bir blog yazısı yayınladı. Görünüşe göre, ChatGPT’yi çevreleyen yutturmaca ve Microsoft’un kendi Bing aramasında ve Edge tarayıcısında sohbet robotunu kullanması nedeniyle Google üzerindeki baskı o kadar büyük ki, şirket artık AI söz konusu olduğunda aynı şeyi yapmak zorunda. Microsoft, Google’ın aksine çok özel bir etkinlik seçmişti – ABD’de sitede yalnızca birkaç gazeteci vardı, akış yoktu, sonrasında yalnızca bir kayıt vardı.

Bildirim sürekli olarak güncellenir.


(emw)



Haberin Sonu