Pastacı Kreması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3/2 bardak nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti (yarım su bardağı süt)
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütün içine nişastayı, yumurtayı ,unu ,şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Kısık ateşte daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra 3 dk daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz .
- Tereyağını ekleyip üzerine streç sinemayla kapatıyoruz.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz.
- En az 4 saat dolapta bekletip krem şantiyi başka bir kapta süt ile çırpıp kremayla mikser ile çırpıyoruz.
- İstediğimiz pasta tatlıda kullanabilirsiniz.