Pastanedeki Lezzeti Aratmayacak Kırmızı Kalp Pasta ️️ Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Doğum günlerinizde ve özel günlerinizde yapabileceğiniz üretimi epey kolay ve manzarası harika bir pasta.Pasta kremasını birgün evvelinde yaparsanız daha lezzetli olacaktır.
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su içerisine 4-5 damla limon
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı toz besin boyası
- 3 doruklu yemek kaşığı nişasta
- 3 doruklu yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket toz şanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Süt
Not EkleTarifi Yazdır
Doğum günlerinizde ve özel günlerinizde yapabileceğiniz üretimi epey kolay ve manzarası harika bir pasta.Pasta kremasını birgün evvelinde yaparsanız daha lezzetli olacaktır.
- Un, nişasta, şeker, yumurta, sütü karıştırıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir.
- Tere yağı ek edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır vanilya eklenerek mikser ile bir kaç dakika çırpıldıktan daha sonra üzeri streç sinema ile kapatılır.
- En az 4 saat dolapta soğuduktan daha sonra şanti ile süt çırpılır muhallebinin içine ekleyip yeniden çırpılır. Çok katı olursa süt ile kıvam verilebilir.
- Pandispanya hamuru için yumurta sarısı ve beyazı ayrılır beyazın içine 1 çimdik tuz atılır çırpılır. Yarım su bardağı şeker ilave edilerek kar üzere olana kadar çırpılır.
- Sarılarının üzerine kalan şeker ilave ederek çırpılır ve limonlu su ek edilir rengi açılana kadar çırpılır.
- Un ,kabartma tozu, vanilya, besin boyası elenir ve yumurta sarısının içine eklenir spatula ile karıştırılır.
- Yumurta beyazını da 2-3 modül halinde yumurta sarısının içine alarak spatula ile alttan üste söndürmeden karıştırılır ve kalıba dökülür.
- 200 derecede 45 dakika civarı pişirilir.
- Soğuyan pandispanya 2 yada 3 modüle enlemesine böldükten daha sonra her katı süt ile ıslatılır. Her kata krema sürülür ,damla çikolata vb. Koyulur.
- En üst katı koyduktan daha sonra pastanın her yeri krem şanti ile sıvanır.
- İnce kesilen kek kesimi rondodan geçirilir istenildiği üzere süslenir.
- Bir kaç saat dolapta soğuduktan daha sonra servise hazır olacaktır.