Patates Oturtması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kıyma
- 6-7 adet orta patates
- 2 adet büyük domates
- 5 adet biber
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Zeytin yağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı bir kaba alıyoruz.
- daha sonra tuz kekik pul biber ve zeytinyağını bırakıp güzelce yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp elimizle bastırıp pişireceğimiz tepsiye diziyoruz.
- daha sonra kabuğunu soymuş olduğumuz patatesleri halka halinde kesiyoruz.
- Kıymanın üzerine diziyoruz.
- daha sonra domatesleri elma dilimi formunda kesiyoruz ve biberleri istediğimiz biçimde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- yenidendan birazcık tuz atıyoruz.
- Bir bardak suya salçayı bırakıp yeterlice karıştırıp hazırladığımız tepsiye gezdiriyoruz.
- 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun ????