Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5- 6 adet orta uzunluk patates
- 6 -7 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tozbiber ve tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tüm sebzeler yıkanır.
- Patatesler soyulup yemeklik biçimde iri olmayacak biçimde doğruyoruz ve bi kez yıkayıp suda bekletiyoruz.
- Soğan,domates,biber küçük yemeklik doğruyoruz.
- Tencereye evvel yağla soğanı koyup biraz kavuruyoruz ve sonrasındasında biber ile domatesleri atıp 5 dk kadar kavurup içerisine salça tozbiber temalıp biraz suyla açarak karıştırıyoruz.
- Doğradığımız patatesleri de koyup en son alım ve tuz da koyup biraz suyu çekene kadar kavuruyoruz.
- Suyu azaldıkca ek ediyoruz ve patateslerin pişmesine nazaran ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun .